Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 06:16 - Да мразиш държавата си = Да мразиш себе си!!!
Автор: segmadis Категория: Други   
Прочетен: 2951 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Този пост трябваше да бъде отговор в един друг пост, но както често се случва при мен стана малко по - дълъг отколкото е нормално и затова реших просто да напиша всичко, което до известна степен ме афектира в отделен пост. 
   Става въпрос за поста на momchil - "Защо българите мразят държавата си", където накратко е обяснено как в КАТ София са го накарали да чака 5 часа...
   Какво наистина ми направи впечатление в този пост? Може би това, че човека искренно вярва, че държавата му е виновна за всичко. А какво беше първото нещо което ми дойде на ум докато четох пост-а му, просто си помислих една фраза: "Държавата, това сме ние!". И да колкото и банално да звучи, може би изтъркано, но мисля, както предполагам, че всички така мислим, че държавата - това е всеки един неин жител. Няма значение дали това е Бай Миле от Горно Нанадолнище, дали е Огнян Тенекеджията в отсрещния автосервиз или дори дали този жител е президентът на България. Всеки един човек от 6те или 7те милиона граждани на републиката по пряк или косвен начин участва в неиното управление, в нейната организация и дори в защитата на нейните интереси.
   Може би просто е започнало да ми става много нанагорно от оплакващи се от всичко хора около мен, на които държавата им е виновна за всичко! А за жалост такива хора в България не с лопата да ги ринеш ами цял багер няма да успее да ги изрине. Просто ми е интересно защо аджеба след като всеки се оправдава с държавата не прави нищо за да я промени? Защо изведнъж всички шофьори почнаха да реват, че полицаите вече ще взимат парите още на улицата по закон, защо всички плюят против това, против онова и в съшото време идва много интересния момент как примерно и досега шофьорите даваха пари на полицаите просто беше незаконно. Да сега на всеки един упрявляващ МПС, който системно нарушава правилата за движение по пътищата ще му излиза много по - солено това удоволствие, но погледнато реално в страните към които уж сме се запътили ако се движиш с 50км/ч над ограничението в населено място ти директно оставаш без книжка!!! 
   Един въпрос към въпросния Момчил, от който тръгна всичко това... Искам само да те попитам, ти самия какво направи за да промениш това в твоя полза? И за да съм по - точен опита ли примерно да се свържеш с някоя по - гледана медия относно този случай. Опита ли ако щеш още на гишето не да се развикаш, а съвсем спокойно да им обясниш това, което написа в поста, мога да продължавам с изброяването още дълго време, но мисля, че вече не е нужно. Какво опита да направиш различно от това да напишеш един пост, в който главното, което всеки забелязва е как мразиш държавата си?
   Наистина нямам представа как е било по времето на социализма, но все си мисля, че от 18 насам начините за реакция в подобна ситуация са далеч повече от това да си викаме в пустото! Наистина започвам да съжалявам хората, които мислят, че някой трябва да слезе от някъде и да ги оправи по вълебен начин и те да заживеят много добре. Разберете най - после в целия свят важи едно правило, а то е, че когато искаш нещо и искаш да го получиш, трябва да се бориш за това нещо. Нищо, абсолютно нищо на този свят не идва даром, дори за една проста промяна в организацията на работа в КАТ се иска нещо и от твойта особа. Като си затраеш още там на гишето, като не направиш нищо относно въпросните 5 часа, как си мислиш, че шефовете на КАТ, или хората, които могат да променят организацията ще разберат за този проблем. Надявам се че не си мислиш, че тези хора са екстрасенси или имат някакви паранормални способности :) Сигурен съм също така че с едното развикване на момичето което е било на гишето в този момент не си постигнал абсолютно нищо повече от това да я принудиш тя самата да използва положението си за да ти върне опънатите и от теб самия нерви! 
   

П.П. Този пост не цели да обиди никой, целта му е просто да изкажа лични мисли! 
П.П.2 За заинтересованите - Нямам нищо общо със системата на МВР!!!
П.П.3 Пак за заинтересованите - Не мисля и да имам нещо общо с МВР :)



Тагове:   мразиш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. maxfun - грешиш
24.01.2008 14:02
ние сме в МВР и МВР е в нас
цитирай
2. анонимен - здравей, мило момче,
24.01.2008 14:16
радвам се на хъса ти да защитиш тази институция, наречена държава, но той показва, че просто още не си се сблъскал с бюрократичната машина, която си е на наша почва, следователно, по български.Това страшно много усложнява нещата.
Наивно е да викаме на помощ "по-гледана медия"- репортажът едва ли ще стресне някой оял се, угоен чиновник - така че начинът с медията отпада.Другият начин - кротко и смислено обяснение би могъл да задейства ако отсреща има някой със същото качество на общуване:)
Затова според мен, в някои ситуации едиствения начин да се покаже наличието на гражданско общество е като използвания от учителите преди няколко месеца.Иначе просто ни остава да разлайваме кучетата по медиите и да чакаме държавата ни да се изчисти дотолкова, да се развие до толкова, че всички заедно с нея да пораснем, тогава ще сме постигнали стандарта на държава и общество, принадлежащо към ЕС.
Колкото до КАТ, не ми се впуска в подробности за тяхнвата неефективност и липса на всякакъв смисъл в това, да констатираш и да глобяваш, без преди това да има превенция и изпълнение на закона.Дотогава на пешеходните пътеки ще загиват пешеходци, а родните зле поддържани "магистрали" ще са обрамчени с мраморни паметници.Защото трудно се постига такава степен на гражданско съзнание, за каквато ти говориш и каквато всички ние искаме, но май все още не знаем как да достигнем.
цитирай
3. анонимен - Не мразя държавата си!
27.01.2008 09:47
Не мразя народа си!
Не мразя.....!!!
Огорчена съм, отчаяна съм от народа си, от заспалия си народ!
А управниците просто ги ненавиждам! Макар, че народа си е виновен , че съществуват като такива-ТЕ , ТОЧНО ТЕ!
цитирай
4. strianakiev - Да мразиш нещо е пътя към това да го обичаш..
02.04.2008 06:24
Може ли да се каже, че да мразиш нещо или някой е опит да го отричаш или приемеш..бих казал, че означава, че с това си твърдение ние даваме право на живот на това което оценяваме..без нашата оценка то за нас не съществува. Ако е така, то тогава би било по добре да се замислим защо не сме избрали оценката да го обичаме..дали ще го обичаме или мразим в крайна сметка не променя обекта който оценяваме..Къде е проблема...когато мразиш ти се терзаеш измъчваш, страдаш, боледуваш и накрая може и да умреш..е ако толкова ти се страда мрази..а иначе обичай..това е по-добро и за самия теб и за другите,,
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: segmadis
Категория: Други
Прочетен: 64524
Постинги: 9
Коментари: 25
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930