Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2007 22:28 - Who Speaks For Earth
Автор: segmadis Категория: Технологии   
Прочетен: 2044 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2007 22:36


Много мислех как точно да напиша това и дали изобщо да го пиша. По принцип нямам много навик да записвам някъде всичко, което ми направи впечатление, но напоследък доста съм се замислил за едно нещо. Доколкото ми е известно доста хора вече са говорили на тази тема, мисля обаче, че колкото повече се дава гласност на такива неща, толкова по - добре, най - лошото нещо, което човек може да си причини е да си позволи да забрави или още по - лошо - да си позволи да игнорира нещо, което е пряко свързано със самия него. 
Първото нещо, което ми направи огромно впечатление преди няколко седмици беше едно от филмчетата на Carl Sagan - Who Speaks For Earth, на тези от вас, които не са го гледали искренно го препоръчвам да го изгледат, наистина е малко остарял като време, но това, за което се говори в него е напълно в сила дори и в днешно време.
Второто нещо, което ми направи също доста голямо впечатление и то не като филм или като изпълнение на актьори, а просто като сюжет беше филма I am legend, който също мисля, че е филм, който трябва да се гледа, не заради друго, а защото наистина е поучителен и има неща, които също не бива и не трябва да бъдат игнорирани с лека ръка...

В първото филмче, за което написах авторът говори за това как може един вид (какъвто е човешкия) да се самоунищожава, защото ние (хората) това го можем май най - добре (за жалост). Все още съм на мнението, че няма материално или нематериално нещо на този свят, което да струва, колкото един човешки живот. Няма значение дали това са пари, дали е злато, дали е нефт, дали е власт, ако щете....всички тези неща взети заедно не струват, колкото един единствен човешки живот. Всички се страхуваме от войната по един или друг начин, всички се страхуваме за близките си, всички се страхуваме и най - лековерно си казваме, че тя е далеч или че въобще няма такова нещо в момента. На коренно различно мнение са примерно в момента иракчаните, както и хората от почти половината държави в Африка. Сега ще се намерят хора и ще кажат, че в Ирак са терористи и затова там се водят военни действия. Не мисля обаче че едно дете на 7 годинки било то иракчанче, авганистанче, българче, англичанче или каквато и друга нация да си изберете може да мисли така трезво, че да разбира мотивите на самите терористи. Това според мен са поредните неоправдани убииства на невинни хора, на деца за бога, които тепърва може би ги очаква живот, достоен живот.

Реших всичко това да го напиша днес, именно днес на коледа не заради друго, а просто, защото е хубаво такива неща да не се забравят, да не се игнорират, да спрем да си казваме, ама там има сили по - силни от нас, защото границата на един човек е там където той самия си я сложи. Замислете за това следващия път когато чуете, че нещо се прави с цел сигурността на населението. С цел сигурност на населението НЕ са нито атомните бомби, НЕ са също така и био оръжията (каквото впрочем може би е трябвало да бъде болестта на СПИН), НЕ са също така дори и най - малките като размери пистолети, защото с тях се убиват хора.
Честита коледа на всички и весело изкарване на новата година!



Гласувай:
0



1. zeifod - :)
27.12.2007 18:27
Честита Коледа и от мен.
За съжаление май да се избиваме и самоунищожаваме ние хората го можем най - добре.
Дано успеем да го променим някой ден.
цитирай
2. strianakiev - Привет....верни констатации..но все пак..
04.01.2008 15:59
как да реализираме това. Според мен има две възможности...да променим другите, като ги направим добри или да променим себе си...като разберем, че ние сме лоши...егоисти и сме причината за всичко лошо, което се случва..Преди повече от 70 години човечеството избра първия път и плати с за този си избор с 50 милиона жертви...и това би трябвало да ни накара да не се опитваме да променяме другия до себе си.... ще си дадем ли шанс да поемем другия път..да променяме себе си ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: segmadis
Категория: Други
Прочетен: 64534
Постинги: 9
Коментари: 25
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930